خرید و دانلود عکس از شاتر استوک و ادوب استوک

راهنمای کامل خرید قطعات کامپیوتر برای ارتقای سیستم در سال 2024

fahim
25
0
راهنمای کامل خرید قطعات کامپیوتر برای ارتقای سیستم

حتما شما هم به این نتیجه رسیده اید که کامپیوتر شما دیگر مانند گذشته قدرت و سرعت چندان مناسبی نداشته و مدام از برنامه‌های پاکسازی ویندوز و … استفاده کرده و نتیجه‌ای نگرفتید؛ به همین دلیل تصمیم گرفتید تا یک سیستم جدید تهیه کرده یا قطعاتی مانند کارت گرافیک،‌ پردازنده و … را بخرید. برای بسیاری از کاربران ارتقا قطعات سیستم ممکن است کمی دشوار باشد اما باور کنید این کار مثل پریدن با یک چتر کاملا مطمئن است،‌ فقط کافی است کمی جسارت را چاشنی دانش و اطلاعات کرده و با خیال راحت سیستم خودتان را کاملا بروز کنید.

به نقل از وب سایت معروف BuildMyPC:
«برای ساخت یک کامپیوتر سفارشی کارآمد، هماهنگی و سازگاری قطعات ضروری است. اگر مطمئن نیستید چگونه سیستم خود را ارتقا دهید یا یک کامپیوتر جدید اسمبل کنید، بررسی کردن سازگاری قطعات کلیدی مانند پردازنده، کارت گرافیک و حافظه می‌تواند از سردرگمی و مشکلات فنی جلوگیری کند.»

راهنمای انتخاب کارت گرافیک


راهنمای انتخاب کارت گرافیک

بر حسب تجربه، کارت گرافیک اصلی‌ترین قطعه‌ای است که 93% از کاربران به دنبال آن هستند.
خب، برای انتخاب هر نوع کارت گرافیکی، باید بر اساس نوع کاربری خود شما انتخاب شود که در این بخش به همه آنها اشاره می‌کنیم.
قبل از هر چیز ابتدا باید بدانید که «حتما پورت توسعه PCIe مادربرد و فضای داخلی کیس خود را هم در نظر بگیرید.»

کارت گرافیک مناسب گیمینگ


اگر دوست دارید بازی ‌های سنگین با کیفیت Ultra و فریم‌ریت بالا اجرا شوند، باید به سراغ مدل‌هایی بروید که پهنای باند حافظه و قدرت پردازشی بالاتری دارند. قبل از هر چیز یک نکته مهم را بدانید،‌ مدل‌های خیلی زیادی در بازار هستند اما اگر واقعا قصد گیمینگ بی‌نقصی دارید، حتما به سراغ NVIDIA GeForce سری RTX باشید. البته می‌توانید به AMD Radeon هم یک نیم‌نگاهی داشته باشید؛ بخصوص کسانی که پردازنده AMD دارند.
همه این کارت‌ها باید فناوری‌های مهمی مانند Ray Tracing و DLSS را داشته باشند تا بازی‌ها را خیلی واقعی ببینید. همچنین مقدار حافظه اختصاصی VRAM را هم در نظر داشته باشید. این عدد هر چقدر بزرگتر از 8 گیگابایت باشد، شما به پیروزی‌های خود بیشتر نزدیک می‌شوید.

کارت گرافیک مناسب تدوین و تولید محتوا


کارت‌های NVIDIA سری Quadro یا حتی برخی مدل‌های GeForce RTX می‌توانند عملکرد خارق‌العاده‌ای در زمان تدوین داشته باشند. در کنار اینها حتما به تعداد هسته‌های گرافیکی CUDA هم توجه کنید. هر چقدر بیشتر،‌ کیفیت و سرعت کار بیشتر. در آخر، هر چقدر بتوانید VRAM بالاتری مانند 12 گیگابایت و … داشته باشید،‌ سرعت کار شما افزایش می‌یابد.

راهنمای انتخاب پردازنده


راهنمای انتخاب پردازنده

معرفی سری پردازنده‌های اینتل


امسال، پردازنده ‌های Core i3، Core i5، Core i7وCore i9 تولید و عرضه می‌شوند که هر کدام از اینها نسل خاصی دارند. برای مثال نسل 11،‌ 12 و 13 و … بعد از انتخاب سری پردازنده که در ادامه به شما توضیح خواهیم داد، حتما باید به نسل ساخت دقت کنید،‌ چون هر چقدر نسل بالاتر باشد،‌ فناوری‌های پیشرفته‌تری مانند Intel Turbo Boost در آنها وجود داشته و بجز کارایی و سرعت بالاتر، مصرف برق کمتری هم دارند.
برای انتخاب موارد زیر را در نظر بگیرید:
1. سری پردازنده Core i3 و …
2. نسل پردازنده برای مثال نسل 14 اینتل
3. نوع کاربری

معرفی سری پردازنده‌های AMD


پردازنده‌های AMD رقیب مطلق اینتل بوده و با معرفی پردازنده‌های جدید خوب که معماری ZEN در آنها وجود دارد، دقیقا با سری Core i اینتل رقابت می‌کند. در سال 2024 شرکت AMD پردازنده‌های Ryzen 7، Ryzen 5،Ryzen3 و Ryzen9 را با معماری ZEN4 عرضه می‌کند که دقیقا مشابه اینتل هستند. این پردازنده‌ها تعداد هسته‌های بالاتری داشته و برای کارهای مالتی‌تسکینگ به مراتب بهتر از اینتل عمل می‌کنند.

انتخاب پردازنده بر اساس نوع کاربری


پردازنده مناسب گیمینگ، تدوین و تولید محتوا
برای گیمرها، کاربران حرفه‌ای و تولید‌کنندگان محتوا پیشنهاد می‌شود فقط از پردازنده‌های Intel Core i7 و Core i9 حتما استفاده شود. همچنین می‌توانید مشابه Ryzen7 و Ryzen9 را هم استفاده کنید.
البته دقت کنید که سری AMD برای این نوع کاربری، بسیار مناسب‌تر از اینتل است. فقط قبل از انتخاب باید دقت کنید که آیا پردازنده شما قابلیت اورکلاک دارد یا نه و اینکه فرکانس در حالت عالی و در حالت بوست آن چقدر بوده و میزان کش آن چقدر است؛ هر چقدر این اعداد بیشتر باشند،‌ به کارت گرافیک خود بیشتر کمک خواهید کرد.
پردازنده مناسب کارهای مهندسی
برای مهندسان و طراحان، پردازنده‌ای باید انتخاب شود که توانایی انجام کارهای سنگین و پیچیده را داشته باشد. چون برنامه‌هایی مثل AutoCAD،SolidWorks یا MATLAB به عملکرد سریع و پاسخ‌ دادن فوری و بی‌نقص احتیاج دارند. پردازنده‌های AMD Threadripper یا اینتل Xeon می‌توانند به خوبی از پس این چالش‌ها بر بیایند. البته، مدل‌های سری Ryzen7 و Core i7 نیز عملکرد مناسبی برای کارهای محاسباتی دارند.
پردازنده مناسب کارهای دانشجویی
برای دانشجویانی که از برنامه‌های محاسباتی ساده یا نرم‌افزارهای آفیس استفاده می‌کنند، یک پردازنده میان‌رده کافی است. پردازنده‌های اینتل Core i5 و AMD Ryzen5 گزینه‌های عالی برای کارهای دانشجویی هستند.
پردازنده مناسب کارهای روزمره و اداری
برای انجام کارهای روزمره و اداری شما به راحتی می‌توانید از پردازنده‌های پایین‌رده مانند Core i3 یا Ryzen3 شروع کنید.

راهنمای انتخاب مانیتور


راهنمای انتخاب مانیتور

انتخاب مانیتور خوب تماما به نوع کاربری شما بستگی خواهد داشت که در ادامه به آن می‌پردازیم.

مانیتور مناسب گیمینگ


اگر گیمر هستید، مهم‌ترین فاکتورهایی که باید در نظر داشته باشید موارد زیر است:
• فرش‌ریت بالا
• فریم‌ریت بالا
• زمان پاسخ‌گویی بالا و تاخیر خیلی کمتر
• مجهز به فناوری‌های گیمینگ
به طور کلی برای بازی کردن بهتر است مانیتوری را انتخاب کنید که حداقل 144 هرتز فرش‌ریت را داشته باشد. البته که هر چقدر بیشتر باشد، تجربه شما بیشتر می‌شود.
در کنار آن باید فریم‌ریت خیلی بالایی داشته و تصاویر بازی بسیار روان و بی عیب و نقص به شما نشان داده شوند. گیمرها همیشه دوست دارند تا خیلی سریع از اتفاقات داخل بازی باخبر شده و فورا عکس‌العمل نشان دهند، پس هر چقدر زمان پاسخ‌گویی بالاتر و تاخیر کمتری داشته باشد،‌ ایده‌آل‌تر خواهد بود.
زمانی که هر 3 این موارد بالا باشند، بازی‌ها در صحنه‌های بسیار سریع، کاملا روان نمایش داده می‌شوند.

مانیتور مناسب تدوین و تولید محتوا


تدوین و تولید محتوا به دقت رنگ بالا وضوح عالی و سایز بزرگ نیاز دارد. اگر با نرم‌افزارهایی مانند Photoshop یا Premiere و امثال آن کار می‌کنید، مانیتور شما باید پوشش رنگی حداقل sRGB را داشته باشد. همچنین حتما از پنل IPS ساخته شده باشد که زاویه دید بالایی داشته باشد. برای این مانیتورها فرش‌ریت و پاسخ‌دهی اصلا اهمیتی ندارد ولی شما باید به رزولوشن و سایز بیشتر مانیتور دقت کنید.

مانیتور مناسب اداری و خانگی


برای مصارف اداری و خانگی اصلا نیازی نیست مانیتور گران و خاصی داشته باشید. همین که رزولوشن FHD در اندازه‌های 24 تا 27 باشد کاملا کافی است. البته که بهتر است از پنل IPS نیز بوده و صفحه مات و بدون رفلکت نور باشد.

راهنمای انتخاب هارد SSD


راهنمای انتخاب هارد SSD

حال که قرار است یک هارد SSD تهیه کنید باید بدانید که در اصل دو نوع SSD وجود دارد.
1. SSD با رابط SATA
2. SSD با رابط MVMe
SSDهای ساتا، معمولا سرعت خواندن و نوشتن پایینی داشته و غالبا اندازه و فرم فاکتور بزرگتری داشته و تقریبا اندازه هارد HDD هستند.
نوع دوم بالاترین سرعت خواندن و نوشتن را در مقایسه با نوع اول داشته و معمولا با فرم فاکتور M.2 تولید می‌شوند.
برای شروع حتما به مادربرد خود توجه کرده و ببینید کدام نوع از SSD را می‌تواند ساپورت کند. اگر مادربرد شما جدید باشد،‌ حتما M.2 را خواهد داشت.
آخرین نکته این است که به سرعت خواندن و نوشتن SSD دقت کنید تا در هنگام کار کردن، کندی احساس نکنید.

راهنمای انتخاب ماوس



انتخاب یک ماوس خوب هم دقیقا به نوع کاربری شما بستگی دارد. در ادامه به این مورد هم می‌پردازیم.

ماوس مناسب گیمینگ


برای یک گیمر 3 ویژگی در ماوس باید باشد:
1. وزن کم
2. ارگونومی خوب
3. سرعت و دقت بالا
4. دکمه‌های قابل برنامه‌ریزی
بسیاری از بازی‌ها نیاز به حرکت و عکس‌العمل سریع دارند،‌ بدین ترتیب گیمر دوست دارد تا ماوس او سبک باشد. پس برای گیمینگ باید تا می‌توانید ماوس سبک تهیه کنید.
بعد از وزن کم، یک ماوس گیمینگ باید ساختاری بسیار مناسب و ارگونومیک داشته باشد چون شما قرار است ساعت‌های زیادی ماوس به دست بگیرید و اگر ساختار و ارگونومی خوبی نداشته باشد، خیلی زود خسته شده و در نهایت سلامتی شما به خطر می‌افتد.
بعد از این دو مورد، شما باید سرعت و دقت را در نظر داشته باشید. معمولا برای گیمینگ DPI بالای 16000 را باید در نظر بگیرید؛ هر چقدر بیشتر، سرعت ماوس بیشتر.

ماوس مناسب کارهای روزمره و اداری


برای استفاده‌های روزمره و اداری اصلا نباید دنبال ماوس خاصی باشید. هر ماوسی می‌تواند مناسب باشد، فقط باید به دست شما کاملا راحت به نظر برسد.

سوال یا نظری دارید؟

نام شما:

ایمیل:

نظر خود را بنویسید:

کد امنیتی:

برای کد جدید روی آن کلیک کنید
عکس خوانده نمی‌شود
پاسخگو هستیم
راهنمای آنلاین

سوالات پر تکرار کاربران را اینجا پاسخ داده‌ایم:

پسورد فایل های فشرده چیست؟

پسورد اکثر فایل های زیپ آدرس سایت به صورت www.gfxdownload.ir می باشد و در ادامه تمامی مطالب سایت نوشته شده است.

توجه داشته باشید که پسورد باید با حروف کوچک تایپ شود و در صورتی که آن را کپی می کنید ، اول یا آخر پسورد بعد از paste کردن دارای فاصله نباشد. آموزش کامل استفاده از فایل های زیپ در لینک زیر موجود می باشد :

https://www.gfxdownload.ir/news/15349-extract-zip-file.html

چرا فایل های زیپ از حالت فشرده خارج نمی شوند؟

این مورد چند دلیل مختلف می تواند داشته باشد که باید بررسی کنید:

۱ـ حتما از آخرین ورژن نرم افزار winrar یا 7zip استفاده کنید.

۲ـ در وارد کردن پسورد دقت کنید، پسورد به حروف بزرگ و کوچک حساس می باشد

۳ـ برای دانلود فایل های حجیم حتما از دانلود منیجر IDM استفاده کنید

آموزش کامل باز کردن فایل های فشرده سایت در مطلب زیر قرار داده شده است. لطفا به صورت دقیق بررسی کنید:
https://www.gfxdownload.ir/news/15349-extract-zip-file.html

اشتراک ویژه خریداری کردم ولی فعال نشد

لطفا ابتدا وارد سایت شده و وضعیت اشتراک خود را در صفحه پروفایل کاربری چک کنید.

اگر وجه از حساب شما کسر شده ولی عضویت ویژه شما فعال نشده، تراکنش ناموفق بوده و مبلغ حداکثر تا 72 ساعت توسط بانک عامل به حساب شما عودت میشود.

در صورت عدم بازگشت وجه از طریق راههای ارتباطی صفحه تماس با ما پیگیری فرمائید.

فایلی خریداری کردم ولی قابل دانلود نیست

فایل خریداری شده خود را همواره می‌توانید در صفحه محصولات خریداری شده مشاهده و دانلود کنید.

اگر وجه از حساب شما کسر شده ولی فایل در این لیست اضافه نشده، خرید شما ناموفق بوده، لطفا از طریق صفحه تماس با ما پیگیری فرمائید.

سوال یا مشکل من در لیست بالا نیست

اگر سوال یا مشکل دیگری دارید لطفا از طریق راههای ارتباطی صفحه تماس با ما که لینک آن در فوتر (پایین سایت، بخش لینک های مفید) قرار داده شده اقدام فرمائید.

چت در واتس‌اپ